keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

On the roadOn meinaan lomailtu! Tai siis oikeastaan minä olen lomaillut. J on sulanut 30-asteisessa rautakaupassa kun minä olen maakuntamatkaillut junalla, bussilla ja autolla ristiinrastiin Suomea. Rovaniemelle, Rymättylään, Turkuun, Espooseen, Suomenlinnaan ja nyt matkalla takaisin Helsinkiin seuraavaa siirtoa miettien. Ottaako auto alle ja suunnata Eliaksen kanssa kaksin mökille, jäädä palloilemaan hikiseen Helsinkiin vai lähteä perheen kotkalaisen seurana Meripäiville. Saatanpa kallistua hiljaiseen mökkeilyyn, mutta saas ny kattoo. Turha tässä on ruveta hötkyilemään, keskellä kesää.Havaintoja Rovaniemen reissusta oli matalat talot ja sinnikkäät hyttyset. Parhaaksi shoppailuapajaksi osoittautui Prisman alerekit ja pohjoisesta löytyi ehkä kesäloman komeimmat maisemat. Paras kana-lihapulla -salaatti ja valtava vohveli löytyivät 21:stä, paikallinen lakka-macaron sen sijaan oli todella surullinen tapaus.

Kotipuolessa parasta on ollut sumuinen Suomenlinna ja pienen pienen kummitytön ristiäiset. Ristiäisissä oli hassu pappi ja onnelliset vanhemmat, savuankeriasta, tillipestoa ja valtava pienen tytön nallekakku. Suomenlinnassa hiljainen koirapuisto ja turisteilla lastattu lautta. 


Turun reissulla fiilisteltiin Naantalin rantaa, jokirantaa ja tietty Gaggui-kahvilaa. Ja pitkästä aikaa iski ihan oikea Turku-ikävä. Kaikki puhui niin kivasti ja oli vaan niin turkulaisia. Onni-bussista Raisiossa uloshypätessä oisin halunnut halata paikallista kadunmiestä, joka kyseli kaveriltaan että "no oliks siäl niit nagei?" Oi Turku. <3 


Semmosta tänne. Lomalla olen ainakin nukkunut tarpeeksi, syönyt hyvin ja juonut riittämiin huurteisista laseista. Ollut hiljaa tyytyväinen siihen, ettei minulla ole mitään tarvetta matkustaa Suomesta lentokoneella mihinkään. Nyt istun viileässä ja hiljaisessa junassa Eliaksen pää varpaita lämmittämässä. Kun ensi viikolla menen töihin, ei edes harmita. 

2 kommenttia :