keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Oli ja meni marraskuu

Elämä keveni huomattavasti heti, kun kalenterista vaihdettiin eilen esiin joulukuun lehti. Sellainen oli marraskuu. Hurjan pitkä, yhtä pimeä ja jotenkin olosuhteisiin nähden varsin lohduton. Vaikka kaikki oli viime kuussakin tosi hyvin, mieli oli yhtä mustaa mömmöä kokonaisen kuukauden. Syytän loputtomalta tuntunutta harmaata väsymystä.

Kännykän kameran kuvissa marraskuu näytti hissuksiin kasvavalta mahalta, sohvanäkymiltä, ekalta suttuiselta ultrakuvalta ja ruoalta. Pahasta olosta huolimatta on ihan koko ajan nälkä ja kahden tunnin ateriavälit on jo ainakin tunnin liian pitkiä. Että hammaslääkärille vaan terkkuja! Vaikkei mitään tee mieli syödä, niin joku minussa kuvittelee pahan olon menevän pois kun syö ihan koko ajan.

Semmoinen oli se kuukausista tiukin tänä vuonna, veikkaan että vuoden päästä se voi olla melkein yhtä väsynyt. Mutta sitä ennen on vielä monenmonta kuukautta tallattavana.Joulukuu alkoi maanantaista huolimatta superhyvin. Töistä kuului pitkästä aikaa pelkästään kivoja juttuja ja kotiin mennessä oli valmis ruoka pöydässä ja pojat eteisessä vastassa. Postissa tuli ekat hääaskartelutarvikkeet ja pakkasessa oli ihan ite tehty marianne-jätski. Melkein uskaltaisin sanoa, että tämän kuuluisan 12. raskausviikon kunniaksi elämä alkaisi taas voittaa. Ensi viikolla on kuitenkin vasta ne ekat jännät neuvolahommat, joita en vielä kovasti ole uskaltanut edes ajatella.

Kunhan vaan pari viikkoa menisi nopsaan ja lääkäri löytäisi mahasta terveen ihmisenalun, niin voisin taas uskaltaa odottaa enemmän kuin pelätä. 

Jänniä aikoja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti