keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Goto, ihana Goto - ja Rauma

Silloin superkivana viikonloppuna käytiin myöskin ravintola Goton brunssilla. Ennen kuin kerron siitä enempää, lienee paikallaan kertoa että oma arvioni Gotosta on täysin puolueellinen. Vaikka tarjolla olisi  ollut kylmiä nakkeja ja appelsiinilohkoja, olisin silti varmaan ollut yhtä tyytyväinen. 


Minun ja Goton lämpöinen yhteinen taival alkoi vuonna 2013 eräänä kesäkuisena maanantaina. J oli päässyt Vakava-kokeen toiseen vaiheeseen ja soveltuvuuskokeet pidettiin Raumalla. Oltiin ajeltu aamulla auringonnousua katsellen Rymättylästä Raumalle ja koululle päästyä selvisi, että odottelua ennen haastattelua olisi aina kahteen asti päivällä.

Googlettelin Rauman lounaspaikkoja ja silmiin osui samana päivänä ovensa avannut Goto. Pienen haahuilun jälkeen löysimmekin perille vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevaan puutaloon. Tupa oli täynnä, mutta sekaan mahtui mukavasti kaksi jännityksestä ja väsymyksestä kireää matkalaista. 

Ja ah, miten hyvä fiilis siellä oli jo ihan ekana päivänä.  Tarjoilijat oli aidosti innoissaan sydänkäpysestään ja saivat ihan pienillä jutuilla aikaan hurjan tervetulleen olon. Muut ruokailijat olivat ihanan leppoisia raumalaisia ja ruoka oli niin hyvää, että vaan virnistin onnellista hymyä koko syömisen ajan. Lasagne ja siikaperunat mahassa lähdimme kovasti rennommissa tunnelmissa kohti koulua. Sanoin J:lle, että jos se pääsisi kouluun ja muuttaisi Raumalle, käytäisiin sitten aina tuolla. Tiesin, että sisäänpääsy oli hyvin hyvin epätodennäköistä ja J tarvitsisi pilkulleen täydet pisteet haastattelusta jotta koulupaikkaan olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia. En siksi uskaltanut kovin paljoa ääneen fiilistellä Rauman ihanuutta, ettei kellekään tulisi paha mieli.

Niin siinä kuitenkin kävi, että muuttokuorma ja uusi koulureppu lähti syksyn tultua kohti Raumaa. Ja hyvä että lähti, koska Rauma on ihana. Ja Goto.

Niin, se brunssi. Sitä tarjoiltiin ilmeisesti ekaa kertaa tuolloin pari viikkoa sitten syyskuisena lauantaina ja sama virne siellä lappasi ruokaa mahaan kuin silloin avajaispäivänäkin. Kaikki oli ihan naurettavan hyvää ja valikoimaa oli juuri sopivasti. Ei liikaa majoneesisia mössöjä, hikoilevia juustoja ja kylmiä nakkeja, vaan hyviä salaatteja, tuoretta leipää, hedelmiä, mehuja, jauhotonta jälkkärikakkua, jogurttia, pähkinöitä ja kahvia tai teetä. Ja kaupan päälle ihanat tarjoilijatytöt ja rennon rempseät kokkipojat.

Hintaa taisi olla 20 euroa, mutta olisin maksanut varmaan satasenkin. Koska jotain siinä Gotossa vaan on, mikä on tehnyt tästä Helsingin ja Rauman väliä reissaavasta viikonloppuperheestä pikkuisen onnellisemman.

6 kommenttia :

 1. Itselläni oli samanlaiset tunteet kun Gotossa ensimmäisiä kertoja olin, oli mykistävä tunne että meille Raumalle saatiin niin hyvä ravintola! Valitettavasti tämä vuosi on ollut mielestämme huonompi, ensin tarjoilijat unohtivat meidät kaksi kertaa pöytiin, kesällä drinkkiä tilatessani tarjoilija kertoi äänekkäästi miten itse ei voi sietää sitä (margarita), näytetään happamilta eikä enää niin ihanan pirteiltä. Lopulta lounashinnat nousivat niin paljon, ettei olla sen jälkeen siellä enää periaatteesta käyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, harmi kuulla jos olette kokeneet näin :( Itse käymme aika harvoin, mutta aina on lähdetty enemmän hymyssä suin kuin tultiin!

   Poista
 2. Kävin vasta eilen ensimmäistä kertaa siellä lounaalla kahden ystäväni kanssa. Tykkäsimme kaikki! Palvelukin oli erinomaista =D. Kyllä minä mielelläni maksan sen 10 euroa laadukkaasta lounaasta, palvelusta ja miljööstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin! Itse ihan mielelläni maksan puhtaasta ja laadukkaasta ruoasta ja mutkattomasta palvelusta :)

   Poista
 3. Kävin Gotossa ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten ja todennäköisesti viimeistä kertaa.. Otin sen yllätysmenun jossa "kokki sen hetkisten inspiraatioiden mukaan...kauden raaka-aineista.." Alkuruoka oli punajuurta ja kotijuustoa. Pieni punajuuripyree. Ei maistunut miltään. Pääruoka näytti kauniilta siikafileineen ja oli kyllä tuoreista raaka-aineista mutta rapukastike sekä toinen kampasimpukka olivat tönkkösuolaisia. Kun mainitsin näistä tarjoilijalle molemmilla kerroilla, ei tarjoilija sanonut mitään. Eivät selkeästi ole tottuneet saamaan negatiivista palautetta. Jälkiruoka ei ollut sen ihmeellisempi elämys parine keksin paloineen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ikävä kuulla! Onneksi kuitenkin mainitsit asiasta tarjoilijalle, jälkikäteen nurina on aina vähän turhaa. Goto tosiaan on varmaan sellainen, ettei se kaikkien makuun sovi. Toivottavasti olet löytänyt Raumalta jotain muita kivoja paikkoja!

   Poista