maanantai 30. kesäkuuta 2014

Meatless Monday ja linssipihvit

Jahas, jo lähes perinteeksi muodostunut Meatless Monday saa jatkoa.

"Mitä ruuaks?", kysyin J:ltä töistä lähtiessäni ja "jotain tsatsikia", se vastasi. Se alkaa selvästi oppia. Jos vastaus olisi ollut "lasagnea", "pizzaa" tai "kasvissosekeittoa", niin todennäköisesti mikään ei olisi kelvannut. Liian hankalaa, liian rasvaista ja liian tylsää. Mutta kun antaa vastaukseksi vaan jonkun ainesosan niin silloin on vähän niin kuin ottanut osaa ja ollut kiinnostunut, mutta silti minä saan loppujen lopuksi päättää. Pääkokki kun olen.

Ja avot, linssipihvejä ja tsatsikia. Valmistusaika: maanantaihin sopiva, vaativuus: nolla, kuolleita possuja: nolla. Ten points. Yhtä hyvin saman voisi tehdä varmaankin esim. kikherneistä. 

kasvispihvit
Linssipihvit (gluteeniton)

Tarvitset:
- n. 3 dl linssejä
- kasvisliemikuution (ei pakollinen)
- sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 munaa
- 2 rkl maizenaa tai muuta jauhoa
- juustokuminaa
- chiliä
- inkivääriä
- suolaa

1. Huuhtele ja keitä linssit kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät linssit siivilässä kuiviksi ja anna jäähtyä. 
2. Pilko sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri ja paista ne pannulla öljyssä. Lisää sekaan muut mausteet. 
3. Sekoita sipuli-mausteseos linsseihin ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää kananmunat sekä jauhot ja sekoita massa tasaiseksi. 
4. Nostele taikinasta lusikalla pannulle isohkoja nokareita ja painele tasaiseksi. Paista pannulla öljyssä tai voissa, kunnes pihvit ovat kullanruskeita (n. muutama minuutti per puoli)

Tarjoa kera tsatsikin (turkkilainen jogurtti, kurkkuraaste, valkosipuli, sitruunamehu, kevätsipuli) ja haluamasi lisukkeen. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti